Målbok.

Sedan några år tillbaka jobbar jag med något jag kallar målbok. Fick tips och idéer från en kollega som jag sedan gjort om och gjort till mitt!

I vår målbok sätter vi in våra mål vi jobbar mot i våra arbetsområden. Samma lapp som sitter på PP-väggen. När man visat att man kan ett mål fyller eleven i sitt moln. Blir väldigt tydligt för eleven vad man kan och inte kan. De moln som inte färgläggs blir till utvecklingsmöjligheter i nästa arbetsområde!

image image

Såhär kan det se ut efter att jag och en elev suttit och pratat om målen och vad eleven kan. Vi har här markerat de mål som eleven kan och som senare ska färgläggas!

image

Vid utvecklingssamtalet är målboken elevens ansvar att visa och förklara för föräldrarna! De kan redan från våren år ett berätta för föräldrarna vad vi jobbat med i skolan , vad de lärt sig och vad de behöver träna mer på. Självklart med mer eller mindre hjälp.

Mitt arbete blir att visa material som stärker det eleven berättar, arbeten jag samlat på mig under arbetsområdena.  Arbeten som visar på sådant eleven kan eller behöver träna vidare på.

Allt samlas i målboken efter samtalet och blir en fin portfolio som visar elevens kunskapsutveckling!

7 reaktioner på ”Målbok.”

 1. Hej!
  Jag undrar om jag skulle kunna få dela av ditt material kring målboken. Det verkar jätteintressant!

 2. Hej!

  Blir nyfiken på detta materialet, har du lust att dela med dig av ditt fina material? 🙂

  Tack på förhand!
  Mvh Martina

 3. Hej Anna!
  undrar jag med om jag kan få ta del av målboken med molnen den är väldigt bra och det precis vad jag behöver, de hade varit toppen om jag får den 🙂
  tack på förhand
  mvh
  mays

 4. Hej Anna!
  Jag ser att detta är ett gammalt inlägg men jag chansar och hoppas på svar 🙂
  Jag blir väldigt inspirerad av ditt arbete med en målbok för varje elev och undrar om man kan få ta del av den mall du använder när du gör planeringen med molnen till barnen.

  Tack på förhand!
  Mvh,
  Louise

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *