Första arbetsområdet avklarat!

I fredags jobbade vi färdigt med vårt första arbetsområdet i matte. Det har handlat om antalsuppfattning inom talområdet 0-5, mönster, begrepp och räknesagor. Under arbetet har vi haft utomhusmatte, genomgångar vid tavlan, spelat spel och lekt lekar och räknat i matteboken.

IMG_1693

I vårt klassrum har vi en PP-vägg där kunskapskrav, målen för arbetsområdet, arbetssätt och redovisningssätt finns presenterat. Vi tittar på väggen och pratar om vad vi ska lära oss och på vilket sätt, nästan varje lektion. I bänken har eleverna sin målbok, där målen för arbetsområdet finns. När man visat att man lärt sig något fyller vi i målboken!

I fredags gjorde vi en skriftlig diagnos i matte för att visa en del av det vi lärt oss. Idag fick jag tillfälle att sitta enskilt med alla elever i klassen och prata matte. Med hjälp av bilder på räknesagor, lappar med räknespråket, klossar och våra händer och fingrar, visade eleverna mig fler saker de befäst under arbetsområdet. Tillsammans tittade vi i målboken och markerade allt eleven hade lärt sig. Det är en härlig känsla att få se att man kan många saker! De mål vi inte kunde fylla i blir utvecklingspunkter i nästa arbetsområde.

IMG_1769[1]

 

8 reaktioner på ”Första arbetsområdet avklarat!”

 1. Vad roligt att höra att ni gillar bloggen! Det finns ett tidigare inlägg där alla mina PP finns att ladda ner. Det finns också ett inlägg med närmare bilder på PP-väggen och lite förklaringar. Det ska även finnas ett inlägg om målboken. Kolla runt och återkom om ni vill ha mer info!

 2. Hej Anna
  Jag håller med de andra och säger att ditt sätt inspirerar mig verkligen. Jag vet bara inte hur jag ska börja. Jag har precis tagit över en etta. Finns dina pp och måboken någonstans där man kan ladda ner och ta del av?

  Tack
  Rania

 3. Hej! Det arbetssätt inspirerar mig mycket 🙂 Jag skulle också vilja ta del av din PP vägg och även elevernas mål bok, om det är okej?
  Mvh Madona

 4. Undrar även om du har någon tom mal man kan få med kunskapsmolnen?
  Med vänlig hälsning, Jenny

 5. Kolla de inläggen som redan finns Jenny, har du fler frågor hör gärna av dig igen!

 6. Jag skulle också vilja ta del av din PP vägg och även elevernas mål bok?
  Med vänlig hälsning, Jenny

 7. Hej,
  Ditt sätt att arbeta inspirerar mig! Din ppvägg låter så konkret och bra! Skulle jag kunna få ta del av den på närmare håll ? Detta med pp är ganska nytt för mig 🙂 har en etta jag också nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *