Livet i bokstavslandet!

I min klass jobbar vi med en ny bokstav varje vecka! Vi har avverkat bokstaven Ii och bokstaven Vv. Nästa vecka väntar bokstaven Aa och sedan bokstaven Ss. Jag börjar alltid med dessa fyra för att tillsammans kan man ljuda ihop vi och sa som är bra ord att kunna när man jobbar med texter som vi själva skriver i klassen. Det går fort tills alla kan läsa i alla fall några ord förutom sitt och kompisarnas namn. Bokstaven Ii är bra att börja med för den är lätt att forma och alla kan känna att de får en bra start in i bokstavsvärlden!

När vi startar upp veckan börjar vi alltid med att kolla på Livet i bokstavslandet! En helt fantastisk serie likande Fem myror är fler än fyra elefanter! På Utbildningsradions hemsida finns alla avsnitt precis som på AV-media. På utbildningsradions hemsida finns även en lärarhandledning med tips och ideér på hur man kan jobba med bokstäverna och avsnitten! Och det bästa av allt: eleverna älskar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *