O365 online

I Office 365 har man oerhört många smarta möjligheter. Hur man kan välja att jobba, hur man sparar och hur man delar saker. Vi ska försöka gå försiktigt och tydligt fram så att det inte blir för rörigt.

Vi har valt att inte gå ut med information hur ni hämtar OneDrive för företag klienten till er dator för att spara där för just nu har vi så många olika varianter på datorer och användande av datorer ute i verksamheterna. Vi har lärare som har egen dator med Windows 7 och Office 2010. Detta gäller också för elever i år 2 och 3 på gymnasiet. Vi har elever som delar datorer i låg, mellan och högstadiet och vi har personal i förskolan som också delar dator och på dessa är det Windows 7 och Office 2010.

Alla instruktioner kommer att läggas i bloggen O365instruktioner

Årskurs 7 och År 1 på gymnasiet kommer i sina nya Surface-plattor att få Windows 10 och Office 2013. Med den kombinationen är OneDrive-klienten smidigt integrerad i datorn vilket gör att det hela fungerar enklare och naturligare.

Målsättningen är att Windows 10 och Office 2013 under hösten ska kunna installeras på ALLA datorer vi har i vår verksamhet. Er P: kommer att följa med in i Windows 10 och där blir det enklare att flytta över era dokument till er OneDrive för företag

För att slippa göra en massa tillfälliga informationer som kanske bara gäller under någon månad väljer vi att istället gå ut med instruktioner hur jag kan jobba med min OneDrive för företag direkt i min webbläsare. Det kan både elever och pedagoger göra och det ser då likadant ut för alla oavsett vem man är.

Det kommer att läggas upp olika instruktionsfilmer hur man gör och det kommer också att skapas skriftliga instruktioner för de som föredrar detta.

Vi kommer också redan nu parallellt göra instruktioner för Windows 10 och Office 2013 eftersom årskurs 7 och år 1 på gymnasiet får detta om några veckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *