Angående O365 20150807

Hej alla!

Innan semestern försökte vi hinna så långt vi kunde gällande flytten till Office 365. Under semestern har det stått väldigt stilla av naturliga skäl då alla faktiskt har rätt till semester. 😉 Den informationen som gick ut under v27 gäller därför fortfarande och i detta brevet kommer en liten uppfräschning av den information som gick ut då. Under v33 räknar vi med att det kommer att hända mycket saker och jag kommer att löpande skicka ut information om det sker något nytt. Informationen kommer också finnas på bloggen http://blogg.hultsfred.se/skolanimolnet/. Hela den här flytten kommer att ske i etapper. Nu är er e-post på plats och sedan följer det andra. Allt kommer att stå i bloggen också. Min tanke är att skapa instruktionsfilmer som jag kommer länka till hur ni bär er åt med de olika funktionerna.

Hitta snabbtNu är alla elevers och lärares konton flyttade till Office 365. Detta gör att ni ska logga in på datorerna med förnamn.efternamn@hkedu.se och ert vanliga, gamla lösenord. Det innebär också att om ni använder webmail så ska ni gå till hkedu.se istället eller använda länken under anställd som heter webmail@hkedu.se istället. Där loggar du in med ditt förnamn.efternamn@hkedu.se och ditt gamla lösenord för att komma åt din e-post.

På Gymnasiewebben hamnar ni rätt om ni använder länken i verktygsfältet också.

Gymnasiet webingång

OBS! I skrivande stund kan inte skoladministratörerna byta lösenord åt er utan det måste IT-kontoret göra. Vi hoppas det löser sig under v33 så att de kan det när eleverna kommer, men fram till dess får ni ringa 24 08 11.

När ni är inloggade sittandes på er skola eller förskola, verkar nu programmet Outlook fungera även med er nya hkedu-adress så vill ni hellre använda det programmet så funkar det.

Om det är någon som ändå inte förstår hur man loggar in på sin mail kan ni kolla på filmen jag gjorde innan semestern som visar hur ni gör.

Outlook appVill ni ha er mail i telefonen eller surfplatta så rekommenderar vi att man hämtar appen Outlook. Detta är inget man är tvungen till och det är ingen tjänst man kan få hjälp med av IT-kontoret.

Den finns för både Android och iOS. I appen väljer ni vad ni vill logga in med för typ av konto, vilket i det här fallet är O365, ni skriver ert användarnamn som är ert förnamn.efternamn@hkedu.se och sedan ert vanliga lösenord så ska det fungera.

OBS!!Använd alltid lösenkod på din telefon eller surfplatta. Annars om du tappar den kan den som får tag i den komma åt din e-post. Tänk på att inte låna ut din telefon hur som helst då den information som finns där då riskerar att spridas.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *