Uppflyttning av ert konto till Office 365 innebär att er e-postinloggning flyttar.

Vi håller just nu på att flytta alla användare inom skola och förskola till Office 365. Detta gör att era e-postkonton kanske fungerar som vanligt. När själva flytten av just ditt konto är gjord kommer du inte att kunna logga in på din webmail på den vanliga adressen. Om du försöker göra det kommer följande meddelande upp.

Skärmklipp felmeddelande

Det är så du kommer märka att ditt konto har flyttats

Därifrån kan du klicka på länken som tar dig till inloggningen till ditt nya e-postkonto och Office 365. Alla dina mail från din postlåda har då också följt med dit så allt finns kvar.

När ditt konto har flyttats kan du logga in direkt på länken hkedu.se, eller gå via fliken anställd på www.hultsfred.se och i ”hitta snabbt-fältet” välja länken till webmail@hkedu.se

Om ni istället för anställdfliken på hultsfred.se väljer ingången från Hultsfredsgymnasium fungerar det nästan på samma sätt.

Gymnasiet webingång

 

När ni klickar på mailikonen blir ni flyttade till kommunens e-postsida som ser ut så här:

e-post kommunen

Om inte raden med @hkedu.se finns direkt så uppdatera sidan bara så dyker den upp.

Där väljer ni @hkedu när ni märker att er e-post flyttats dit helt enkelt och loggar in enligt instruktionerna ovan.

För er som använder det vanliga programmet Outlook i datorn, rekommenderar vi att ni nu under sommaren använder webmailen då vi upplevt problem med att Outlook inte fixar att göra de nödvändiga inställningarna när ni inte sitter på skolans/förskolans nät.

Vill ni ha er mail i er privata telefon så rekommenderar vi att man hämtar appen Outlook. Detta är inget man är tvungen till och det är ingen tjänst man kan få hjälp med av  IT-kontoret.Outlook app

Den finns för både Android och iOS. I appen väljer ni vad ni vill logga in med för typ av konto, vilket i det här fallet är O365, ni skriver ert användarnamn som är ert förnamn.efternamn@hkedu.se och sedan ert vanliga lösenord så ska det fungera.

OBS!!Använd alltid lösenkod på din telefon. Annars om du tappar din telefon kan den som får tag i den komma åt din e-post. Tänk på att inte låna ut din telefon hur som helst då den information som finns där då riskerar att spridas.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *