Nu har vi tryckt på knappen

Nu äntligen har arbetet startat på riktigt. Just nu byggs infrastruktur på IT-kontoret upp så vi ska kunna köra Office 365. Som ni som personal och elever har fått mail om kommer en del saker påverkas redan nu. En av dessa saker är er inloggning till datorer och mail. I O365 kommer vi att byta domännamn till hkedu.se istället för edu.hultsfred.se

Ni har ju innan loggat in på era datorer och er mail med personnummer följt av initialer ( exemplevis 740325tf). Nu kommer ni också att kunna logga in med er nya e-postadress som användarnamn. Till en början kommer både er nya e-postadress och er gamla inloggning att funka att logga in med. Dvs både er förnamn.efternamn@hkedu.se och er vanliga inloggning. Lösenordet påverkas inte. (Se bilder)

Inloggning via webmail med personnummer
Inloggning via webmail med personnummer
Inloggning via webmail med den nya e-postadressen
Inloggning via webmail med den nya e-postadressen

Man kommer under en övergångsperiod att kunna ta emot mail på både den gamla och nya adressen, men all mail hamnar i samma inkorg. Den adress som kommer synas för mottagaren när ni skickar mail kommer att vara den nya vilket är den vi kommer fasa över till. (förnamn.efternamn@hkedu.se)

Vi har ju stora planer för vårt O365 och även ett införande av en ”skolportal” som kommer att bli en webbplats/plattform för tex inlämning av uppgifter för elever, nyheter från rektor, mötesanteckningar, dagordningar mm. Denna skolportal kommer inte införas nu i startskedet då vi vill att införandet av denna ska bli så bra som möjligt. Vi kommer jobba med skolportalen under hösten och det arbetet kommer göras med den Pilotgrupp som är tillsatt. De kommer att få utbildning i hur allt funkar för att sedan kunna visa och ligga i framkant vad gäller arbetet i skolportalen.

Det som kommer hända först är ju som ni redan nu förstått via mailet från Andreas Karlström att er mail byter domännamn till hkedu.se istället för edu.hultsfred.se. Båda kommer som nämnts här ovan att fungera parallellt en tid. I höst kommer ni att istället för att spara på er P: som ni gör idag, få en plats till att spara på som är er så kallade OneDrive. I er OneDrive kommer ni att ha ett lagringsutrymme på 1Terabyte. Idag har ni på P: en lagring på 200Megabyte. 1Terabyte (Tb) är alltså 1 miljon Megabyte (Mb) så ni förstår att lagringskapaciteten kommer öka enormt. Det fiffiga med detta är också att ni kan komma åt dessa filer var som helst ifrån i världen och från vilken enhet som helst. Smartphone, surfplatta eller farmors dator 😉

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *