Pilotgruppsträff samt Sharepointvisning

Igår hade vi två olika möten relaterade till vårt införande av Office 365. Det första var ett webbmöte med Atea som visade sin lösning som de kallar skolportalen. Man kan säga att det är som en webbsida man kan jobba ifrån som kan hantera olika delar i Office 365. Exempel på saker man kan göra är att dela ut uppgifter till elever och elever kan lämna in. Man kan kommunicera mellan elever och lärare men också mellan skolledningen och lärare och lärare till lärare. Man kan dela filer till varandra.

Allt detta kan man göra ändå, men med Sharepointlösningar blir det pedagogiska arbetet enklare och det blir en naturlig plattform.

På eftermiddagen träffade jag vår Pilotgrupp som är en grupp av pedagoger från våra verksamheter som kommer att hjälpa oss i det pedagogiska arbetet med Office 365. Vi började med en kort genomgång vad det är och vad man kan göra med det. Sedan kopplade vi upp oss via Lync (ett av verktygen i O365) mot Niklas Persson som är IKT-pedagog i Nybro kommun. Nybro gör nämligen samma resa som vi fast de är lite längre komna i processen. Niklas berättade först vad som gjort att de valt Microsofts lösning och sedan visade han på en rad möjligheter med O365 och visade hur de hade löst sin Sharepointplattform.

Syftet med det första mötet med pilotgruppen, som kanske inte hade full koll på Office365, var att visa vad det är och vad det kan vara, samt att få det att börja snurra lite hos pedagogerna och börja fundera lite kring möjligheter och svårigheter. Ett bra möte tycker jag.

Det som händer just nu är att vi inväntar prisspecifikation från ett företag. Vi har sett på två företags alternativ hur de kan och vill införa Office 365 hos oss och nu vill vi ha specificerat vad vi får för pengarna. Det ena företaget har lämnat sina priser och nu inväntar vi som sagt det andra.

Här nedan kan ni se den presentation jag gjorde för Pilotgruppen, fast inspelad i ett nytt härligt tillägg till Powerpoint som heter Office Mix.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *