Uppstartsmöte

I måndags förra veckan satt vi i möte med företaget Advania som ska hjälpa oss igång med Office 365. På förmiddagen satt vi från skolsidan för att lyfta de pedagogiska frågorna vid ett införande. På eftermiddagen fick IT-kontoret sitt lystmäte och gick igenom mycket av det tekniska. Det tekniska är ju lite av en förutsättning för att sjösätta det pedagogiska så en del grejer behöver ju vara på plats rent teknist för att vi ska kunna arbeta rent pedagogiskt.

Vi fick en genomgång av Office 365 och dess verktyg samt att vi fick titta lite på Vänersborgs O365-plattform. Det första steget som kommer nu är att samtidigt som IT inventerar och införskaffar tekniken vi behöver kommer vi att sätta ihop en Pilotgrupp bestående av pedagoger som kommer att bli våra testpiloter. Pilotgruppen kommer att bli de första som får köra Office 365 och vända ut och in på det, komma med tips, förslag på vad vi ska peta i och även lyfta fram det som är bra. Detta gör vi för att få ett tydligt pedagogperspektiv på själva plattformen. Piloterna är ju de som blir experterna på detta och vi vill ju att allt ska funka så bra det kan när vi gör införandet skarpt i augusti 2015.

Nedan kan ni se en liten film om office 365.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *