Satsning på språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt

Nu utbildas samtliga pedagoger och skolledare från förskola till bok andraspråksundervisningvuxenutbildning i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

I samarbete med Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) genomför vi en unik utbildningsinsats.

Sveriges radio P4 Kalmar: Projekt ska lyfta undervisningen för nyanlända

”Allas kompetens tas tillvara. Olika yrkesroller samverkar för barnens bästa. Vi tar vara på det mångkulturella Hultsfred”(vision och målbild förskola/grundskola)

”Vi är en skola i ständig utveckling som välkomnar nytänkande. För att fortsätta vara bra måste man hela tiden vilja bli bättre.”(vision och målbild Hultsfreds Gymnasium)

Vi arbetar för en långsiktig utveckling av undervisningen/verksamheten och skapar goda förutsättningar för våra barn/elever att utveckla sitt lärande.

Vi strävar efter att alla som arbetar i vår verksamhet ska få ett gemensamt förhållningssätt. Då kan vi ännu bättre tala med varandra om lärande och utveckling. Vi får en röd tråd från förskolan till vuxenutbildningen, detta är en framgångsfaktor som vi utvecklar och vårdar!

”Lärarna är viktiga, både genom sin undervisning och genom den klassrumsmiljö de skapar, när det gäller att använda goda idéer för sin egen unika situation och elevernas behov.” (Lyft språket lyft tänkandet s.25)

 

 

 

 

En reaktion på ”Satsning på språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt”

  1. Vi på NC ser fram emot att fortsätta arbeta med er mot de här för eleverna så avgörande målen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *